Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IVH vann kvalmatch

IVH Västerås vann första matchen i kvalet till allsvenskan över Alstermo med 34-27.
- En mycket bra match av oss. Vi är inne in flytperiod, både tränare och spelare. Det mesta som vi gör fungerar, säger spelande tränaren Martin Boquist.

IVH öppnade starkt och tog ledningen med 6-2. Tätt försvar och det gick snabbt när västeråsarna anföll. Men i slutet av halvleken kom en svacka och Alstermo kröp närmare.

Två bollar upp i paus (19-17) och andra halvlek såg ut som den första började. Väldigt bra försvar och IVH kunde sega sig i från med ett par bollar. Men det kom en svacka igen och Alstermo var tillbaka.

Sista tio minuterna var IVH överlägset. Den perioden vann IVH med 6-1 fram till slutresultatet 34-27.

- Vi har sagt att är vi bara med till sista tio minuterna så ska det mycket till för att vi ska förlorar. Vi vill ju springa mycket och har lätta spelare och där hängde de inte med, säger Boquist

På söndag spelas andra matchen i Alstermo. Vinst där och IVH är tillbaka i allsvenskan.

- Vi har inte vunnit något än. Det blir tufft där med publikstödet men vi är verkligen en bra bit å väg med det här spelet, säger Leo Ekblom, assisterande tränare.

Eventuell tredje match onsdag 13 april.

IVH-Alstermo

IVH-Alstermo 34-27 (19-17)

Bästa målskyttar, IVH: Gustav Odeheim 6 (4), Tobias Bamberg 5, Daniel Wolf 5.

Publik: 674.