Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ja till sportig skola

Barn- och bildningsnämnden i Surahammar sa i går ett unisont ja till att Hammar-skolan ska få en idrottsprofil.

Förslaget kom ursprungligen från Folkpartiet och har snabbt anammats av övriga partier.

– Det är bra att intresset för idrott väcks hos ung-domarna. På det här sättet får vi förhoppningsvis behålla eleverna hos oss, säger Kennet Hedlund (S), ordförande i nämnden.

Idrottsprofilen innebär att skolan från och med kommande höst kan erbjuda extra träning i fotboll, ishockey och innebandy. Men för att det ska fungera krävs ett aktivt deltagande från föreningarna. De ska träffas i en arbetsgrupp i veckan och då berätta hur de ställer sig. Det finns vissa praktiska frågor att lösa, men i grunden är de positiva till satsningen.

– Tanken är god. Det gäller bara att vi kan lösa ledar-frågan också. De har ju arbeten att ta hänsyn till. För oss i fotbollen hoppas jag att det kan innebära ett uppsving för vår sport, som har haft en enorm nedgång de senaste åren, säger Carl-Erik Lindström, ordförande i Surahammars FK.

Även Per Ahlström, ordförande i ishockeyklubben Surahammars IF, gillar att skolan får idrottsprofilering.

– Idén är bra. Men det är viktigt med förarbeten. Exempelvis är det viktigt att både skolan och den enskilda eleven får bra feedback, säger han.

Efter ett år är det meningen att satsningen ska utvärderas.

– Då får vi se hur det föll ut. Kanske kan det bli aktuellt att ta in fler idrotter, säger Kennet Hedlund.