Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Jag är ingen golddigger”

1.91 lång med 19 allsvenska matcher på meritlistan. Benny Lekström kan vara målvakten VSK Fotboll söker - frågan är om klubben har råd. - Jag är ingen golddigger i alla fall, säger provspelande målvakten.

Benny Lekström gjorde vassa insatser när han fick chansen i Hammarby 2009.

I Brommapojkarna var han nummer ett på försäsongen och i premiären i fjol – men konkurrerades ut efter en skada och storspel av U21-landslagsets Kristoffer Nordfeldt.

Nu är Lekström på jakt efter en ny klubb – där det viktigaste är att bli förstekeeper.

– Ja, jag vill spela. Jag har haft lite otur och nu vill jag vara först. Det är självklart målet, säger han efter första träningen med VSK Fotboll.

Hur känner du inför att testa med VSK?

– Kul att få vara här och provträna lite och spela en match. Sen får jag se var det leder – om det kommer att bli något här eller om någon annan är här och tittar på matchen.

Men målsättningen är förstås att spela till dig ett kontrakt?

– Ja, jag letar ju klubb.

Hur har din försäsong sett ut?

– Jag har tränat med Hammarby i stor sett hela försäsongen får att hålla igång. Jag var nära en klubb i Norge, men det sprack till slut. Sen har det varit rätt dött under januari och februari men nu har det börjat hända lite grann igen.

I går kunde VLT berätta att VSK inte hade råd att lösa Robert Medvegy från Skiljebo.

Frågan är därför hur budgeten rymmer en målvakt som Benny Lekström.

Klubben har inte landets största plånbok. Har de råd med dig tror du?

– Det vet jag inte ... Jag är ingen golddigger i alla fall. Jag vill spela fotboll och förhoppningsvis klara mig på det. Sen får vi se vad jag skulle få för erbjudande i sådana fall och utvärdera efter det. Om de är intresserade så får jag se vad det finns för alternativ.

Lekström vaktar kassen när VSK möter Syrianska IF i morgon.