Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Jag är otroligt sugen att spela”

Skadan i ljumsken har hållit VSK Fotbolls Jonas Hellgren borta från spel i sex veckor. På torsdagskvällen är han redo igen.

– Jag är otroligt sugen att spela, säger han inför hemmamötet med Brommapojkarna.

VSK Fotbolls skadelista har varit fulltecknad hela säsongen. En som stått där länge är offensive mittfältaren Jonas Hellgren, 21. Han spelade premiären mot Åtvidaberg 11 april och var då bäste VSK-are. Har sedan dess stått vid sidan av i sju matcher på grund av ljumskproblem.

– Känns väldigt länge nu. Det är ruskigt trist att inte kunna vara med, säger Jonas Hellgren.

Han försökte komma igång med träningen för ett par veckor sedan men fick ett bakslag. Så för att bli av med smärtan har han tagit två cortisonsprutor i ljumsken. I veckan har han kunnat träna för fullt och inte känt av någonting. Så därför är han rejält sugen när han i kväll börjar på bänken hemma mot BP.

– Det ska bli otroligt roligt och jag hoppas kunna få hoppa in.

Redo för 90 minuter är han ännu inte.

– Inte riktigt än. Har ju inte rört bollen på länge, men det sitter där. Sen är det klart att det märks när man inte spelat på så länge, det tar ett tag att komma in i tempot.

Vad säger du om VSK:s start i superettan?

– Det började tufft mot bra motstånd men har blivit bättre och bättre. Försvarsspelet sitter bättre med två matcher på raken utan insläppta mål, men vi måste våga mer och vara mer koncentrerade. Vi har väl kommit in i det mer och mer, men vi måste prestera max varje match för att kunna plocka poäng.

Brommapojkarna åkte ur allsvenskan i höstas och inledde säsongen så där men har hittat spelet på slutet. Förortslaget har hållit nollan i de fyra senaste seriematcherna.

– Bara det att de kommer från allsvenskan gör ju att de är bra. De har bra yttrar och är ett snabbt lag. De spelar lite som vi och försöker ställa om snabbt. Ett svårt motstånd, anser Hellgren.

Tränaren Kalle Granath är inne på samma linje.

– Det är ett test för oss. Men jag hoppas att BP måste visa sin klass, för då har vi också varit bra, säger han.

Båda lagen är inne i ett tufft spelschema, för VSK är det tredje matchen på åtta dagar.

– Tror att ersättarna kan bli viktiga när spelarna börjar bli lite slitna. Att kunna kasta in spelare som tillför energi kan bli avgörande, det har vi goda erfarenheter av från förra året.

En av ersättarna som kan bli aktuell för spel är alltså Jonas Hellgren.

– Det börjar se lite ljusare ut på skadefronten. Vi börjar få fler alternativ.