Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Jag borde inte ha kastat handskarna”

Viktor Mårtensson är redan uppe i tre matchstraff, inklusive träningsmatcher. Nu erkänner han att han tog ett felbeslut mot Tingsryd – och har talat ut med tränaren Joakim Fagervall.
– Det var onödigt gjort, säger VIK-forwarden.

Annons

Viktor Mårtensson drog på sig hela 138 utvisningsminuter under sitt första år i VIK. Den förra säsongen reducerade han den siffran kraftigt till ¿70 minuter.

Men den här säsongen har inte börjat bra och han är redan upp i 25 minuter efter matchstraffet mot Tingsryd i premiären i onsdags.

– Det var onödigt och jag ska inte ta ett matchstraff i det läget när vi leder med 3–1. Då ska jag fatta att jag ska hålla mig lugn. Jag var rejält ångerfull efteråt. Det brann till för mig, säger Mårtensson.

VIK-forwarden berättar själv om situationen:

– ”Messy” (Marcus Jonsson) blev nedtryckt bakom målet och då ställde jag mig mellan några spelare. Då tog någon i Tingsryd en nackkoppling på mig och sedan klängde på mig.

– Men jag höll mig skapligt lugn när domaren kom. Jag tänkte precis åka därifrån när jag fick en snyting på näsan. Då blev jag riktigt lack och kastade handskarna. Det borde jag inte ha gjort men man tar inte alltid rätt beslut i stridens hetta.

Tränaren Joakim Fagervall var kritisk mot ditt agerande. Har ni talat ut om det?

– Han sa inget speciellt till mig efter matchen. Vi pratade bara lite löst och jag sa att jag var ångerfull och att jag inte borde ha kastat handskarna.