Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Jag hade gärna tävlat på VM”

Det blir inget VM för Markus Oscarsson i helgen. Kanotstjärnan blev inte uttagen att köra K2.
– Synd. Jag hade gärna tävlat, säger västeråsaren.

VM startar i polska Poznan på torsdag. Oscarsson, 33, hade gärna ställt upp men då bara i bästa grenen K2 i par med Anders Gustafsson, vilket han tidigare meddelade förbundskaptenen Bengt Bengtsson.

Oscarsson är en aning besviken över beslutet att han inte får köra K2 i VM.

– Jag ville inte åka dit och bli utslagen i semifinal i K1 och det sa jag. Och när förbundskaptenen inte tog ut mig i K2 så får jag respektera det. Kanske var det för vår sjätteplats på K2 i EM i somras som han inte tyckte var tillräckligt bra, men jag tycker att min form är rätt bra, säger Oscarsson.

Förbundskaptenen tog ut Anders Gustafsson till VM men bara för att köra K1, och på det viset hade alltså Oscarsson ingen partner att tävla med.

Så här ser Bengt Bengtsson på att han inte tagit med Oscarsson:

– Anders Gustafsson har inte fått till det på K1 i år och vi ville att han skulle få ett lopp på högsta internationella nivå i VM. Markus vill köra om medaljer och för honom är OS i London det stora målet, så det handlar om långsiktighet, säger Bengt Bengtsson.

Kan det bli Gustafsson och Oscarsson i par i OS?

– Det här påverkar inte Markus chanser någonting inför fortsättningen. Det är långt kvar till OS och han är absolut med i diskussionen, säger Bengtsson.

För Oscarsson återstår endast en nationell tävling den här säsongen. Siktet är sedan inställt mot OS i London 2012. Där hoppas han få köra i par med Anders Gustafsson i K2, men ett besked om hur det blir kan dröja ända fram till ett par månader innan OS. Det hänger på hur kvalen går nästa år och hur många tävlande som Sveriges olympiska kommitté väljer att skicka.

– Så det är bara att ligga i som om jag ska köra, säger Oscarsson.

Hur ser du på chanserna i ett eventuellt OS?

– Anders tror själv att vi har större chans på medalj ihop än vad han har i K1. Jag är säker på att jag kan komma tillbaka till den form jag hade tidigare. Jag hade inte satsat på att köra vidare om jag inte känt det.