Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Jag har aldrig varit så stark”

VSK-målvakten David Movitz om säsongen, pressen att spela i enstorklubb och träningen med VIK-kollegan

David Movitz fick en tuff start i VSK. Nu är han laddad för en ny säsong.

– Jag var väldigt stressad men nu är jag lugnare, säger han.

När målvakten David Movitz värvades från allsvenska Örebro till VSK Bandy inför förra säsongen var det en barndomsdröm som blev sann.

Men anpassningen till elitserien blev inte helt lätt.

– Det var stor skillnad. Om vi vann mot ett elitserielag med Örebro så var det hur bra som helst, men sedan kommer man hit och ska försöka axla manteln efter (Daniel) Kjörling och en hel rad landslagsmålvakter. Det var inte så självklart för mig. Men det som var tuffast var att hela tiden bli jämförd, man fick höra att man skulle ta Kjörlings roll. Då ville jag bara säga till dem att ”jag är inte Kjörling, jag är Movitz. Skit i honom nu för nu är jag här”, säger 25-åringen.

Att vänja sig vid pressen tog ett tag.

– Det var väldigt tufft och jag var ovan vid hela situationen. Det kändes som om det var jag som skulle ta poängen för laget och jag kände mig pressad i alla fall under de fem, sex första matcherna. Men samtidigt så var det kul och pressen gjorde att jag kämpade lite extra. Jag insåg att det är så här det är att spela i en sådan här stor förening.

Inför den kommande säsongen är han lugnare och tryggare i sitt spel.

– Jag var väldigt stressad över att allt inte gick som jag ville. Jag kände att jag inte kom in i det ordentligt. Men nu har jag lugnat ner mig. Allt måste inte gå som på räls hela tiden utan nu kan saker hända i matcherna utan att jag stressar upp mig och det känns jätteskönt.

Positionsspelet är det som David Movitz tycker att han utvecklat mest sedan i fjol. Han tycker dessutom att han höjt sin lägstanivå. Efter att ha utvärderat fjolårssäsongen kom han fram till att han behövde bli starkare i bålen – och han såg till att bli det.

– Jag har aldrig tränat så mycket som den här försäsongen. Det fattades ganska mycket styrka i bålen så jag såg till att förbättra den. Jag har aldrig varit så stark som nu, det har vi sett på alla tester vi gjort också. Har fått mer muskler och sänkt fettprocenten rätt så mycket och jag känner jättestor skillnad.

En stor del av den hårda träningen har han gjort tillsammans med en annan Västeråsmålvakt – nämligen VIK Hockeys Lasse Johansson.

– Vi kände inte varandra innan han kom hit men VIK:s målvaktstränare presenterade oss och efter det har vi tränat ihop två gånger i veckan nu innan säsongerna drog igång. Vi hatar att förlora lika mycket båda två så vi spöar varandra ungefär varannan gång och sen mår vi jättedåligt efteråt båda två, säger Movitz och skrattar.