Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Jag känner mig lurad av Ryanair”

Ulf Norman ville till London, men när han bokade biljett med Ryanair blev han upprörd över deras lock-priser. För det han betalade blev mycket dyrare än det som stod i annonsen.

89 kronor. Billigt och bra, tänkte Ulf Norman i Västerås när han och frun skulle till London i somras. Men när han letade biljetter att boka var de billiga slut och de lägsta han hittade var på 1136 kronor för två personer.

– Det tyckte jag var skitbra, så jag bokade, säger Ulf.

Men det var innan avgifterna. För efter 432 kronor skatter och avgifter, 88 kronor passageraravgift, 260 kronor för incheckning via nätet, 880 kronor för incheckat bagage plus avgiften för prioriterad ombordstigning slutade summan på 3236 kronor för två personer. Långt från annonsens 89 kronor.

– Då hade jag redan betalat och orkade inte börja bråka, säger Ulf Norman.

Men han tycker att deras taktik är dålig.

– Jag känner mig lurad, och inte så lite heller. Jag förstår inte att det kan vara tillåtet.

Så Ulf satte sig och räknade, skulle det bli billigare att flyga med till exempel SAS från Arlanda? Inräknat att man från Stansted dit Ryanair flyger måste ta sig in till London vilket är dyrare än från SAS flygplats Heathrow, respektive flygbuss från Västerås till Arlanda för att flyga med SAS. PÅ grund av Ryanairs flygtider, som är begränsade, räknade han också in en extra hotellnatt om man valde Ryanair, för att kunna utnyttja tiden i London. Ryanair slutatade då på 5276 kronor mot 4320 kronor för SAS.

– Många känner sig lurade och blir negativt inställda till Ryanair.

Samtidigt tycker han det är bra att Ryanair har skakat om marknaden. Men vill han flyga med Ryanair igen?

– Det beror på omständigheterna. Vi fick ingen prioriterad ombordstigning heller, trots att vi betalat för det.