Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag klagade på väntetiden – blev beskylld för att ha tafsat

Jag bjöd en affärskontakt på lunch. Då vi hade ont om tid stoppade jag servitrisen mitt på golvet på restaurangen och gjorde vår beställning. Efter lång väntan, utan servering, gick jag en andra gång ut på golvet och stoppade servitrisen och frågade om hon glömt oss. Efter ytterligare en stund kom en kockklädd dam från köket och serverade maten med repliken: ”Servitrisen vill inte servera er då du klappade henne på stjärten”.

Rent tekniskt var detta omöjligt. Min kontakt med servitrisen var i båda fallen mitt ute på resturangolvet. Vi var stående med ett avstånd mellan oss på cirka 2 meter.

Orsaken till uttalandet från damen från köket var troligen, att den unga servitrisen hade beklagat sig i köket över min irritation, att få vänta på att bli serverad. Madammen från köket åtog sig troligen självsvåldigt att läxa upp den uppkäftiga gästen utan att införskaffa sig fakta i målet. I efterhand har jag hört, att trixet med att beskylla en man för ”tafsning” är gångbart på restauranger och mot ensamma manliga poliser där en kvinna vill hämnas en förment oförrätt.

I detta fall kallade jag på restaurangchefen och begärde en ursäkt vilket resulterade i, att chefen kallade på polisen som ryckte ut med två bilar och fyra poliser för att avhysa mig från lokalen. Jag gjorde då en motanmälan, ”Falsk angivelse”, som i straffvärde kan vara högre än för ”Sexuellt ofredande” med en polisanmälan ”en klapp på stjärten”. Allt rann ut i sanden.

Trots allt har det lilla fröet #metoo påverkat världen mer än vad alla politiker och organisationer har åstadkommit hitintills för att freda världens kvinnor.

Gunnar Björklund, Sevalla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare