Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag orkar inte längre"

Jonny Rödlund slutar som tränare i Skiljebo SK. Matthias ”Hasa” Andreasson tar över.
– Ett svårt beslut. Men jag orkar inte längre, säger Rödlund till vlt.se

Han tog över division 2-laget efter just Matthias Andreasson inför säsongen. Men med sex matcher kvar hoppar 38-åringen av som huvudtränare.

I morse ringde han klubbledningen och meddelade att han inte klarade av att fortsätta.

Anledningen är privata problem, bland annat familjesituationen, som enligt Rödlund tar för mycket energi från fotbollen.

– Sista två veckorna har jag inte kunnat fokusera på fotbollen till hundra procent. Jag har kommit sent till träningarna och helt enkelt inte orkat satsa allt det som krävs på fotbollen. Det funkar inte, det har varit för mycket. Jag vill inte bli sjukskriven igen, säger Rödlund som för fyra år sedan var sjukskriven på grund av utbrändhet.

Kunde du inte ha stått ut de sex matcherna som återstår?

– Kan tyckas så, men jag tänkte på mig själv och även för spelarnas bästa, jag har inte gjort ett bra jobb på slutet. Jag måste hitta mig själv i det här.

Att avhoppet skulle ha något med SSK:s dåliga resultat den här säsongen förnekar han. Förväntningarna var större än den sjundeplats laget har.

– Absolut inte. Jag slutar inte med svansen mellan benen. Ska jag vara lite kritisk så borde SSK fyllt på med spelare i truppen. Vi tappade sex ordinarie inför och har tappat Slättman (Johan) och Abdulsatar (Sagvan) under säsongen. De unga spelarna har fått ta stort ansvar och jag tycker inte att man kan kräva så mycket mer av dem.

Vad säger du om din efterträdare?

– Väldigt bra. Hasa kan laget och han är en bra tränare. Skiljebo kommer att klara sig kvar, det är jag säker på.

Andreasson, 41, leder SSK först och främst hösten ut men troligen fortsätter han två säsonger till, kontraktet är inte påskrivet än. Han gör sin första träning med sitt nygamla lag på torsdag, första matchen på söndag hemma mot Enköpings SK.

– Det har gått väldigt fort men det ska bara bli kul, jag har rätt bra koll på laget. Vi har ett tufft spelschema kvar men jag gillar utmaningen, har aldrig tagit över ett lag mitt i en säsong.

Sedan Andreasson slutade som SSK-tränare i höstas har han inte haft något lag. Däremot har han sett väldigt mycket fotboll.

– Det har varit väldigt skönt. Har fått lite perspektiv på det, men nu är jag sugen igen.

Kommer Skiljebo att se annorlunda ut på söndag?

– Nja, lite kanske. Det går inte att vända upp och ner på världen. Vi behöver lugn och ro, struktur och tydlighet. Och så hoppas jag på ett jäkla engagemang.