Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag trodde jag skulle bli våldtagen"

Louise Rosengren, 26 år, har polisanmält att hon blivit sexuellt ofredad och misshandlad av en grupp okända män bara ett stenkast från sin lägenhet på Skallberget.

Annons

-Jag kan inte fatta att det redan gått en vecka, jag har knappt varit ute sen det här hände, säger 26-åriga Louise Rosengren, vars berättelse om händelsen redan delats nästan 6000 gånger på Facebook.

Enligt Louise Rosengren skedde överfallet förra fredagen, den 26 augusti. Klockan var kvart i åtta på kvällen då hon tog en genväg genom parken på väg till kiosken, bara en liten bit från lägenheten på Skallberget.

Hon berättar att en grupp om fyra män ropade efter henne och bad om cigaretter, för att därefter gå ikapp och omringa henne. Till en början verkade de retsamma, men snart blev de desto mer hårdhänta. Männen ska ha tagit tag i henne och än en gång bett om cigaretter varpå hon röt ifrån. Det fick en av männen – den som var mest pådrivande – att se rött, och sparka henne hårt över knät.

– Sen började de andra grabba tag i mig mer. Han som stod bakom mig hade handen innanför mina jeans och trosor, och de som stod runt om mig hade händerna innanför min tröja. Det var händer överallt, berättar Louise Rosengren som fortfarande är skärrad efter händelsen.

Därefter, säger hon, fick hon ett nytt slag – denna gång mot armen. Samtidigt försökte en man lirka upp hennes byxor, utan att lyckas. Under tiden, berättar Louise Rosengren, blev hon blev kallad ”hora” flera gånger. Hon fick ett tredje slag mot huvudet av samma man som varit pådrivande, berättar hon.

– Jag fick ordentliga slag, jag är förvånad över att jag inte svimmade. Men det var tafsningen som var allra värst, säger Louise Rosengren.

Strax uppfattade hon att männen försökte fösa henne åt sidan.

– Då blev jag rädd. Jag trodde att jag skulle bli våldtagen och ihjälslagen, säger hon.

Men så illa hann det inte gå. Louise Rosengren tror att männen blev störda av något, för de släppte henne och sprang därifrån i riktning mot Nordanby så fort de bara kunde. Själv sprang hon raka vägen hem. Hennes pappa, som varit polis i 40 år, hade sedan länge sagt att om hon var med om något liknande skulle hon direkt skriva ner allt hon kommer ihåg. Så när hon kom hem satte hon sig direkt och skrev ned alla minnesbilder och ritade av männen som angripit henne.

– Det var tur att jag gjorde det, annars hade jag inte alls kommit ihåg något att berätta för polisen, säger Louise Rosengren.

Hon ringde inte polisen förrän långt senare under kvällen då hennes sambo kommit hem, och blev då uppmanad att komma in till polisstationen för att göra en anmälan under veckan. På tisdagen gick hon med sin pappa till stationen. Där dokumenterades hennes skador, hon förhördes och lämnade detaljerade signalement. Männen var mellan 20 och 35 år gamla. Tre av männen var mörkhyade och smala, medan den fjärde och mest våldsamma var lite ljusare i hyn och mer kraftigt byggd. Alla fyra bröt kraftigt i svenskan. Men hon är inte särskilt hoppfull om att polisen ska få fast gärningsmännen.

– Såna här killar som vill se tuffa ut går ju ofta i samma kläder, har likadana frisyrer och skor så det kan ju vara svårt.

Ändå vill hon dela sin berättelse så att andra i området kan vara vaksamma. På Facebook har reaktionerna mestadels varit stöttande, medan vissa ifrågasatt hennes berättelse, varit elaka, eller till och med försökt ragga på henne.

– Jag fattar inte hur man tänker när man ser en bild på en misshandlad tjej och direkt vill börja ragga på henne, säger Louise Rosengren som nu har slutat läsa kommentarerna.

Nu är utmaningen att försöka ta sig ut och inte vara rädd. Hon har undvikit att gå ut, även med vänner. Men hon hoppas kunna ta sig till Stockholm för att träffa sin psykolog.

– Jag vet inte vad man kan göra mer än att bara gå vidare. Vi hade bara bott här i två veckor när det hände. Jag var så himla glad att vi fått den här lägenheten. Nu är jag bara så jävla besviken och rädd, säger Louise Rosengren.

Annons