Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Jag tror att det blir mindre tjafs och gnabb”

Hatmöte direkt. Men Boforstränaren Sam Hallam tror att det blir lugnare än vanligt.
 – VIK har ju haft många meriterade spelare tidigare som våra unga spelare vill checka, men i år finns det ju ingen Stefan Hellkvist eller Patrik Juhlin.

VIK Hockey–Bofors IK brukar bli stenhårda matcher med mycket känslor.I år drabbar lagen samman direkt – i den allsvenska premiären.

Men värmlänningarnas tränare Sam Hallam räknar med en mer städad tillställning i kväll i ABB Arena.

– Västerås har ju haft ett par spelare genom åren som varit jävligt jobbiga att möta och det är på många sätt en match med derbykaraktär. Sen har Bofors haft killar som inte klivit undan, då har det blivit grinigt, säger han.

Och fortsätter:

– VIK har ju haft många meriterande spelare som våra unga spelare vill checka och smälla på. Men i år finns ingen Stefan Hellkvist eller Patrik Juhlin. Därför tror jag att det blir mindre tjats och gnabb.

VIK Hockey har bytt ut många spelare. Och har ny sportchef – och nya tränare. Sam Hallam tycker att Gulsvart är svårbedömt.

– Det känns väl som att VIK och vi själva på förhand kommer att kriga om platserna 5, 6, 7. Och ser man till Västerås så betyder ju det att de kommer att bli bättre i år jämfört med förra säsongen.

I Värmlandsmedia går det att läsa att Bofors ska ersätta Jacob Blomqvists (Modo) och Patrik Lundhs (Färjestad) 95 poäng med mer tyngd och mer tuffhet.

– Vi ska vara beredda att göra det som krävs för att vinna. Men vi vill spela med mer fart. Sen sade vi ju upp kontraktet med Victor Sjödin som är en tuffing. Vi vill ha mer aggressivitet i benen, säger Hallam.

Vad tror du om premiären då?

– Det är förväntansfullt och det ska bli intressant att se var vi står. Kan man säga skräckblandad förtjusning?

Bofors kommer att tvingas spela utan forwarden Kristofer Näslund och backen Christian Carlsson.

Sam Hallam tror inte att det ska påverka nämnvärt.

Han är mer orolig för sin egen form.

– Jag har fruktansvärd träningsvärk. Över allt. Mest i överkroppen, säger han.

Vad har du gjort?

– Åkt gocart.