Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag tvingas jobba – trots operation och läkarintyg

Jag står utanför välfärden, utan min rätt till hjälp av Försäkringskassan. Har varit sjukskriven i åtta veckor för en operation av hälsenan.

Jag jobbar som apotekstekniker på ett apotek är kvinna på 57 år. Den 11/9-17 gjorde jag en häloperation och blev sjukskriven av min överläkare som är specialist inom ortopedi. Läkaren har skrivit tre läkarintyg och ringt till min handläggare på Försäkringskassan, ändå bedömer hon att jag kan jobba.

Jag ska helst söka ett lättare kontorsjobb där jag inte behöver stå och gå. Jag har ett arbete som jag har arbetet i nio år vid och jag trivs mycket bra på den. Mina kunder och kollegor är helt bestörta över denna behandling jag råkat ut för.

De kan knappt tro på hur Försäkringskassan behandlar mig och många med mig. Jag vill inte avsluta mitt arbete för att söka ett lättare kontorsjobb utan gående och stående. Varför ska jag göra det?

Trodde aldrig att jag skulle kunna bli så dåligt behandlad av en myndighet som man trodde var till för att ge hjälp när man behövde den.

Jag mår så fruktansvärt dåligt, gråter dagligen och är på väg in i väggen som jag har varit en gång och håller på att kämpa mig tillbaka från.

Jag var nämligen sjukskriven tidigare och fick i december 2016 indragen sjukskrivning för att jag inte höll Försäkringskassans plan att bli frisk ett speciellt datum. Då drogs min sjukpenning in.

Jag har nu arbete 75 procent på mitt arbete sedan februari och rehabiliterar mig själv. Jag är sjukskriven av min familjeläkare på 25 procent tills jag klarar av att gå upp till 100 procent . Detta bekostar jag själv.

Jag är drabbad två gånger av Försäkringskassans fasoner och hårda regler.

De har glömt människan. Även en tredje gång. Jag har en utbrändhet som många tycker är en "lat-sjukdom" som hänger med och straffar mig så jag inte får hjälp för något annat.

En del säger att jag har fått en sur handläggare på Försäkringskassan och det kan nog stämma. Om jag haft en annan så kanske jag inte har behövt vara här idag.

Jag var idag till ortopedläkaren för en sista kontroll och blev sjukskriven igen eftersom såret inte vill läka. Jag har arbetet i tre dagar och bitit ihop av smärta eftersom jag har ett stående och gående jobb.

Jag har äventyrat min fot på grund av att Försäkringskassan inte godkänner min operation. Jag har som sagt ett arbete som jag ska tillbaka till som jag trivs mycket bra och vill inte bli av med det. Vad håller ni på med?

Idag vet jag konsekvensen av att bli sjuk. Jag vågar inte tillåta mig att göra något som gör att jag riskerar att bli sjukskriven igen. De problem man får måste jag nu försöka stå ut med.

Jag litar inte på myndigheten Försäkringskassan som har som vision att "Ett samhälle där människor känner trygghet om livet tar en ny vändning”. Den tryggheten är borta.

Jag kan inte kontakta min handläggare eftersom hon har sagt sitt utan att svara på mina frågor. Jag har pratat med enhetschefen på Försäkringskassan innan operationen och han uppmuntrade mig till att operera mig.

Jag är stark men det räcker inte i längden jag är på väg att rasa igen, tårarna rinner och jag vet inte vart jag ska ta vägen

Jag måste i alla fall gå till mitt jobb för annars klarar jag inte av min ekonomi.

Detta trodda jag aldrig skulle kunna hända. Jag som har haft hyfsad ekonomi, nu håller den på att raseras.

Lis

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare