Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jagade vargar med traktor

På onsdagen var Anders Sverkersson ute och plöjde på sin grannes mark norr som Salbohed. Då kom en varg springandes över gärdet.

Det var när han vände traktorn vid grannens fårinhägnad han såg en varg komma över gärdet.

– Vargen kom springande rakt mot mig där jag satt i traktorn. Grannen har ju får så jag hoppade ut ur traktorn och klappade händerna och skrek för att skrämma iväg den, säger Anders Sverkersson.

Vargen vände och lufsade tillbaka upp mot vägen ovanför gärdet där Anders upptäckte att ännu en varg stod. En liten stund senare försökte vargarna ta sig fram till fåren ännu en gång.

– Jag såg hur de försökte ta sig över gärdet igen så jag tog traktorn och jagade dem, säger Anders.

Han lyckades avstyra vargattacken och hindrade dem från att ta sig fram till fåren.

– De är så listiga så man vet inte vad som hade hänt om jag inte råkat vara där, trots att fåren är inhägnade.

– Jag tänkte inte så mycket på det när det hände men grannen ringde och tackade mig senare på kvällen. Jag verkar ha blivit lite utav en hjälte, säger Anders.

Han tycker ändå att det är allvarligt att vargarna är så respektlösa mot människor.

– Vargarna har ingen respekt för människor, fast att jag var ute och skrämde dem flydde de inte utan de lufsade bara iväg. Det finns ju barn och hundar här ute och det blir lite obehagligt när de kommer alldeles inpå husen, vi ska aldrig behöva se vargarna, säger Anders.