Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jakten på den perfekta outfiten

Kläderna. ”Ska ni ha två outfit?”, utbrister Salari. ”Javisst”, svarar Cecilia och Saga. ”En studentklänning för utspringet och en för kvällen.” Salari tycker att en kostym borde räcka för honom. Men säker är han inte ...

Vad ska man bära på studenten? Och vad får det kosta? VLT följde med de blivande Rudbeck-studenterna Salari Azizi, Cecilia Östling och Saga Tengsvall Falk på en shoppingräd bland Västerås klädbutiker. Klädvalet kan förstås bli hur dyrt som helst – eller riktigt överkomligt.

Egentligen har alla tre redan bestämt en del. Salari köpte en ny, marinblå kostym med rosa skjorta och fluga redan till Rudbecks bal i julas. Kläderna gick på runt 2 000 kronor.

– Jag hade tänkt ha samma till studentdagen, säger Salari som dock sviktar i sina goda föresats när han ser allt snyggt under shopping- turen. Kanske det ändå blir ljusa byxor och kavaj på dagen.

Både Saga och Cecilia har redan klänningar för utspringet.

Saga köpte sin klänning för egna pengar redan när hon gick i nian. Den är av märket Ida Sjöstedt och var dyr redan då, men hon har haft den på flera avslutningar och är nöjd med återanvändningen.

Cecilia har handlat en spetsklänning på nätet för att få vara ensam om den. Handlar hon i butik åker hon gärna till Stockholm, av samma skäl, att slippa ha det många andra har. Saga instämmer. Båda vill bära vitt på dagen i studentkortegen.

Det är kvällsklänningarna som fattas tycker båda tjejerna. De får gärna ha färg och vara lite mindre ”snälla”.

Har ni någon gräns för vad det får kosta?

– Jag har föräldrar som är mottagliga för att hjälpa till, säger Saga. Men det får förstås inte kosta hur mycket som helst. Bara studentmössan kan gå loss på 800 kronor!

– Den sitter man på nätet och väljer tillbehör till, förklarar Cecilia, det är då kostnadernas kan bära iväg.

Det bar även i väg när VLT bad dem prova tänkbara kläder för studenter. Tjejerna lade in högsta shoppingväxeln genom Västerås centrum, Salari kom ett par meter efter – och VLT:s team helt på efterkälken.