Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämställdhet på topp i Hallsta

Den som får projektpengar från EU måste också vara duktig på att tackla jämställdhetsfrågor.

Hallstahammar promotion tillhör landets bästa i den grenen.

Det finns miljarder och åter miljarder kronor i projektpengar att söka från EU inom olika områden.

Hallstahammar promotion – ett nätverk inom näringslivet som vill utveckla företagandet i kommunen – har genom åren sökt, och fått, åtskilliga miljoner som har gått till kompetenshöjning av hittills runt 1 300 arbetstagare på olika arbetsplatser i kommunen.

Med ett beviljat EU-stöd följer en rad åtaganden för att få ut hela stödet – bland annat att man måste jobba seriöst och ordentligt med jämställdhetsfrågor. Och det gör Hallstahammar promotion som därför har lyfts fram som en av sex goda förebilder på området i hela landet.

Håkan Freijd är ordförande i Hallstahammar promotion.

– Vi har tagit ställning att konsekvent jobba med jämställdhet, säger han.

– I den här kommunen finns det många mansdominerade arbetsplatser och när vi har pratat om den här frågan har det ibland mötts av lite motstånd från början. Nästan som sexualunder-visning i skolan – man har fnissat lite i början. Men de inser snabbt att enkönade företag är en brist. Det gäller bara för oss att inte köra på så hårt från början. Det är inget krig utan det måste få ta tid, säger han.

Hur jobbar ni vidare med jämställdhet?

– Vi får fundera på det. Det ska i alla fall ingå i vårt arbete som det har gjort hittills, säger Håkan Freijd.