Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jan Björklund (FP) mötte elever på Rudbeckianska

På onsdagsmorgonen berättade skolminister Jan Björklund om hur Folkpartiet vill att skolpolitiken, jobbpolitiken och äldrepolitiken ska se ut, om Alliansen vinner valet.

Ett hundratal elever satt bänkade i Ljushallen, många kom och gick dessutom i mån av lektioner.

Skolan hade särskilt bjudit in sina röstberättigade elever att lyssna på politikern.

Efter att ha talat i en halvtimme, fick eleverna ställa frågor. De handlade om alltifrån huruvida Folkpartiet kan komma att samarbeta med Sverigedemokraterna - om det partiet kommer in i riksdagen (svaret blev nej) till frånvaro, reformer inom gymnasieskolan och kärnkraften.

- Jag är ute i skolor nästan varje dag nu och de frågor jag fick här stämmer överens med de frågor jag brukar få. Det är frågor som är relevanta för skolungdomarna, sa Jan Björklund.

Jan Björklund avslutade besöket med att vända sig till de röstberättigade och uppmanade dem att gärna rösta på Alliansen, men framför allt att lyssna på olika partier, bilda sig en uppfattning och att rösta för demokratins skull.