Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"JC" två i finskamästerskapen

Johan Carlsson, VMK, presterade i lördags sin bästa tävling och noterade därmed även främsta meriten för säsongen.

I den omväxlande terrängen i Riihimäki kom ”JC” två i de finska enduromästerskapen. Endast finske VM-föraren Markku Tarkala lyckades besegra västeråsaren.

-Min absolut bästa tävling för säsongen, berättade Johan Carlsson för VLT. Det mesta stämde perfekt.

Johan fanns hela tiden med i täten och var aldrig sämre än tvåa på något av de många proven. I mål skiljde 50 sekunder mellan segranre och JC. Bakom honom fanns många av de finska VM-åkarna. Bland andra JVM-ledande Antti Hellsten.

-En kul tävling. Blandad gräs och skogsåkning. Att vi också fick åka i elljusspår och en skidbacke gjorde inte saken sämre, menade Johan. En fin bana.

Att det var i Finland som Johan Carlsson åkte så starkt måste ses som positivt inför säsongens Six Days som äger rum just i Finland.

-Nu gäller det att hålla i den här formen, konstaterade han.

Närmaste VM-lopp äger rum i Turkiet men före det tävlar Johan Carlsson på torsdag i Linköping i en tävling som kallas ”Jordspettet”.