Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jessica Polfjärd (M) får nytt jobb av Ulf Kristersson

Västmanländska riksdagsledamoten Jessica Polfjärd, Västerås, får nytt jobb av nytillträdde moderate partiledaren Ulf Kristersson.

Annons

Ulf Kristersson tillkännagav vid en presskonferens på tisdagseftermiddagen att Jessica Polfjärd utses till arbetsmarknadspolitisk talesperson för partiet.

Hon har fram tills nu varit Moderaternas gruppledare i riksdagen. År 2015 utsågs hon till gruppledare sedan den tidigare gruppledaren, Anna Kinberg Batra, utsetts till dåvarande partiledaren Fredrik Reinfeldts efterträdare.

Ulf Kristersson utsågs härom dagen till Moderaternas partiledare sedan Anna Kinberg Batra lämnat sin post.

Jessica Polfjärd blev riksdagsledamot 2006 och har före gruppledarskapet bland annat varit ordförande i arbetsmarknadsutskottet.

I en kommentar säger hon:

– Jag är mycket glad över att få vara en del av Ulfs nya lag. Hur fler ska få sitt första jobb och den stora integrationsutmaningen är frågor som Sverige måste lösa. Jag ser fram emot att få vara bärare av den moderata politiken på dessa två områden.

Jessica Polfjärds roll som gruppledare övertas av riksdagens förste vice talman Tobias Billström.

Gunnar Strömmer, tidigare MUF-ordförande och advokat, tillika ledamot i moderaternas partistyrelse, tillträder som ny partisekreterare. Anders Edholm återgår till tidigare roll som biträdande partisekreterare.

Ulf Kristersson tillkännagav också att Moderaternas andre vice ordförande och en av kandidaterna som stod beredd att ta över efter Anna Kinberg Batra om valberedningen kallat, blir ekonomisk-politisk talesperson.