Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

 ”JG” kliver in i VIK-kassen

Daniel Sperrle var en vinnare mot Leksand i onsdags. Men i kvällens ödesmatch tar Johan Gustafsson över målvaktsspaden i VIK. – Ska bli jäkligt kul att spela en så viktig match, säger ”JG”.

Förutsättningarna är enkla. VIK Hockey måste vinna borta mot Mora i kväll för att den sista omgången av playoff-serien i morgon inte ska bli betydelselös.

– Ja, det är sista chansen, men vi ska kriga om kvalserien till slutet, säger JG.

Senast Gustafsson vaktade VIK-kassen mot Mora vann de gulsvarta med 4–3 efter straffar i ABB Arena.

– Det funkade bra då. Nu ska det bli kul för mig att möta Mora på bortaplan för första gången.

VIK-tränaren Mats Waltin förklarar målvaktsskiftet:

– Vi har två bra målvakter och vi gick på magkänslan.

Waltin tror att ödesmatcher passar VIK.

– Ja, det känns som att vi trivs i det klimatet. Alla verkar vara jättesugna och taggade. Det känns förbaskat bra.

Mats Waltins enda ändring i laget från Leksandsmatchen senast är just målvaktsposten. Rent taktiskt litar han till lagets nuvarande spel.

– Jag har förhoppningar att vi har stärkts i powerplay och att vi kommer att komma till lägen mot Mora där vi kan bomba på ordentligt. Känslan är att alla vet vad som ska göras.

Har ni läst in er på hallen i Mora där det inte går att chippa högt i mittzon och där pucken studsar ut långt om man skjuter i plexit?

– Absolut, vi har lärt oss den läxan efter förra matchen där (förlust 3–7), då vi blev hårt drabbade i första perioden. Nu ser vi fram mot att besöka just den hallen med stor revanschlusta, säger Waltin.