Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jimmie Åkesson (SD): Svenskfientligheten måste bekämpas

Landskrona 2006: Peter var på väg hem från ett restaurangbesök när han helt oprovocerat blev nedslagen av 6 st unga invandrarmän. Gärningsmännen hetsade varandra genom att skrika ”svennejävel” samtidigt som de överöste Peter med sparkar och slag och hoppade på hans rygg. (Källa: Helsingborgs Dagblad 2006-05-21)

Södertälje 2008: De två tjugoåriga kompisarna Anna och Sara var på väg hem när de blev trakasserade av 20–25 st unga invandrarmän som kallade dem för ”svennehoror”. När flickorna svarade igen blev de anfallna av männen som slog dem medvetslösa med sparkar och slag. (Källa: Aftonbladet 2008-09-11)

Västerås 2010: Undersköterskan Elizabeth var på väg hem från jobbet när hon plötsligt blev konfronterad av tre unga män som kallade henne för ”svennehora”. Därefter blev hon indragen i ett buskage där gärningsmännen torterade henne genom att skära henne med en kniv. (Källa: VLT 2010-07-17)

Ovanstående exempel är tyvärr inga undantag, tusentals svenskar har tvingats genomlida liknande händelser. Statistik ifrån bland annat Brottsförebyggande rådet visar att invandrare är överrepresenterade som gärningsmän och att svenskar är överrepresenterade som offer inom många tunga brottskategorier. Polisen har vid flera tillfällen uppmärksammat att ett hat mot svenskar tycks vara en del av gärningsmännens motiv. Denna uppgift bekräftades 2006 i en sociologisk studie vid Lunds universitet. De invandrade rånarna uppgav att de såg sin brottslighet som ett led i ett pågående ”krig mot svenskarna”.

Trots ovanstående uppgifter finns det idag inget politiskt parti vid sidan av Sverigedemokraterna som erkänner svenskfientligheten som ett allvarligt samhällsproblem eller som har presenterat några förslag på hur denna rasism mot den infödda befolkningen skall kunna minskas.

Onsdagen den 28 juli höll jag ett tal på Sigmatorget i Västerås, där jag presenterade några av Sverigedemokraternas förslag på hur svenskfientligheten kan bekämpas. Vi måste satsa resurser på forskning för att förbättra våra kunskaper om svenskfientlighetens orsaker och utbredning, att skolorna måste få skärpta direktiv om att bekämpa svenskfientlighet, att invandringen måste minskas kraftigt tills vi har fått bukt med de rådande motsättningarna och integrationsproblemen, att ett riktat stöd bör införas till organisationer och föreningar som motarbetar svenskfientlighet, att straffen för svenskfientliga och andra rasistiska våldsbrott måste skärpas samt att lagstiftningen måste ändras så att även svenskar skyddas av lagen om hets mot folkgrupp, vilket chockerande nog inte är fallet i dag.

Det är uppenbart att det enda som kan få de etablerade partierna att börja ta svenskfientligheten på allvar är en kraftfull signal ifrån det svenska folket. Söndagen den 19:e september har du som väljare chansen att skicka just en sådan signal.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel