Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jimmy vill låta drömmen leva

Texten skrevs för över två år sedan. Musiken har Jimmy Wiltfalk jobbat med i nästan ett år. I dag släpps videon som är en hyllning till Martin Luther King: ”The dream is still alive”.

– Jag skrev texten efter att ha sett en dokumentär om Martin Luther King, men sedan har den fått ligga, berättar västeråsaren Jimmy Wiltfalk som hållit på med musik i många år på hobbynivå.

Tills för ett år sedan. Då kände Jimmy att han ville göra något mer med sitt djupa engagemang för mänskliga rättigheter. Något att föra ut i det offentliga rummet, som kan fungera som en motvikt till alla negativa strömningar som finns i sociala medier. Då blev texten aktuell igen.

– Jag tog fram den igen och kände att det var något alldeles extra med den, berättar han.

Nu är den tonsatt och en video har spelats in. I dag, på Martin Luther King-dagen, släpps ”The dream is still alive” på youtube. Alla intäkter som låten ger kommer Jimmy att skänka till de tre organisationerna som han nämner i videon: Friends, Malala fund och Equal Education Fund.

– Jag tycker att de jobbar bra och föredömligt i Martin Luthers anda.

Jimmy hoppas kunna bygga vidare på välgörenhetstanken och utveckla den.

– Jag tänker att man kan göra liknande kampanjer, kanske i samarbete med andra artister, kring ämnen som är aktuella just då.