Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JO-anmäler socialsekreterare

En man har i november JO-anmält Individ- och familjenämnden i Västerås.

Det var efter att mannen sökt ekonomiskt bistånd för glasögon som den ansvarige socialsekreteraren kontaktat mannens optiker, utan varken muntlig eller skriftlig tillåtelse.

Enligt anmälan har socialsekreteraren kränkt hans integritet genom att lämna ut information om hans ekonomiska tillstånd. Något som, enligt mannen, ska ha lett till att han fått fel glasögon än de han har beställt. Han har fått glasögon med fel synstyrka och dessutom en variant som kostade hälften så mycket mot vad han har betalt.

Optikern, ska enligt anmälan, ha vägrat byta glasögonen och hänvisat till socialsekreteraren. Enligt anmälan anser mannen att socialsekreteraren gjort sig skyldig till brott mot sekretesslagen och även tystnadsplikten. Nu inleder justitieombudsmannen en utredning mot Individ och familjenämnden.