Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jo, ni får bada. Men ni vill inte

 
Striden om kvinnobadet
Visa alla artiklar

Svar till er kvinnor som "vill ha era badtider tillbaka" (VLT 16/2). Ni blandar ihop begreppen "får" och "vill". Det står i artikeln att ni vill simma och ställer frågan: Varför får vi inte det? Det får ni! Även utan separata badtider. Ni får simma när ni vill på samma villkor som alla. Skattefinansierad service är till för alla på samma villkor.

För Plus-läsare: "Vi vill ha våra badtider tillbaka"

I artikeln står att ni inte vill simma bland män. Det är ert val. Ni avstår från att simma för att ni inte vill, inte för att ni inte får. Om ni inte får för någon annan än Västerås stad är det denne ni bör diskutera med, för hos Västerås stad är alla välkomna oavsett kön, i vart fall än så länge.

Om jag skulle vilja simma, men avvisas på grund av mitt kön så är det däremot en solklar könsdiskriminering. Jag får inte, även om jag vill. Det är därför separata badtider är så fel. Om du vill eller inte vill bestämmer du själv i ett fritt och jämställt land, om du inte får på grund av ditt kön blir du diskriminerad. Det är faktiskt inte svårare än så.

Martin Beskow

19/2–17 publicerades ett svar: Till dig som skrev insändaren "Jo, ni får bada. Men ni vill inte"

Läs också: Upprörda känslor efter artikeln om kvinnobad – på tisdag tas beslutet

Läs också: Insändare – Egna badtider är en utsträckt hand mot förtryckande män

Läs också: Insändare – Löjlig debatt om skilda badtider för män och kvinnor

--------------------------------------

Sakine Madon, VLT:s ledarskribent, tycker till:

Kommunala bad ska inte sexualisera barn

”Kvinnotider” är ett svek mot flickorna

Kom igen DO, säg nej till könsseparata badtider

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare