Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jobbsatsning för unga i år igen

Miljonsatsningen Allegro – som skulle hjälpa unga att få jobb förra året – kommer att göras även denna sommar.

Annons

Det är åter igen Folkpartiet och Västeråsalliansen med kommunalråd Roger Haddad i spetsen som ligger bakom.

– Vi avsätter en miljon kronor för detta ändamål och våra erfarenheter från 2009 är mycket positiva, av 140 ungdomar utan slutbetyg från gymnasiet som tackade ja till denna vägledningsinsats så gick 60 procent vidare till arbete eller studier, säger Haddad.

Målgruppen är även denna gång ungdomar utan fullgoda avgångsbetyg, och de 120 platserna erbjuds utöver de 700 jobb- och praktikplatser kommunen ordnar. De som inte lyckades ta sig in på arbetsmarknaden eller till vidarestudier i fjol erbjöds fler insatser från arbetsförmedlingen.

– Vi ser nu lite mer positiva kurvor när det gäller arbetslösheten, men det är fortsatt viktigt med en hög beredskap, min bedömning är att det är viktigt att vi också från stadens sida snabbt kan erbjuda insatser för att unga ska ta ett steg närmare ett arbete eller en utbildning.