Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johan Fägerblad: Det personliga mötet är viktigare än någonsin

Många har undrat varför vi ska träffas fysiskt när vi kan ses på internet? Vi lever i ett samhälle där e-mail, internet, mobilsvar och virtuella upplevelser tar allt större plats. Har fysiska möten en framtid över-huvudtaget?

Digitala sätt att kommunicera innebär att vi kan effektivisera möten på många sätt, vi kan informera och fatta beslut via videomöten och digitala forum. Men inga sociala medier, mobiltelefoner eller bloggar kan mäta sig med att träffas i verkligheten. Skapandet av relationer med verklig tyngd sker fortfarande främst genom personliga möten.

Konkret ögonkontakt, handslag, kroppsspråk och utbytet av erfarenheter ansikte mot ansikte är ovärderligt. I en digital kommunikation är det svårt att få fram de små, men viktiga nyanserna i kommunikationen. I det direkta mötet redovisas känslor öppet för mottagaren att avgöra om de är äkta och om man brinner för sitt budskap. När vi Facebookar, Twittrar och mailar blir kommunikationen kall i avsaknad av den personliga upplevelsen.

Vi gör affärer med personer vi tycker om och litar på. I skapandet av dessa relationer är det personliga mötet grundstenen. Det är då vi bygger bilder av oss själva som vi kan visa utåt mot kunder och andra i målgruppen. Behovet av att mötas förstärks av att vi går allt mer från business-to-business till person-to-person och masskommunikation innebär att det direkta mötet stiger i värde. Ett budskap levererat personligen har hög kvalitet och träffar direkt – oslagbart för att nå fram.

Ju mer digitaliserad och globaliserad värld desto viktigare blir det personliga mötet. Framtidens möten är avgörande för framtidens beslut, det är där vi redo-visar vi passion och kroppsspråk, bygger bilder av oss själva utvecklar avgörande relationer.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel