Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johan Kruse tillbaka till TB

TB Västerås har gjort klart med sitt tredje nyförvärv inför återkomsten i elitserien.
   Johan Kruse, 37, är tillbaka i i klubben.
   – Det ska bli jäkligt kul, säger forwarden till VLT.

Kruse kom från Falu BS till TB när laget gick upp i elitserien säsongen 0708. Han lämnade klubben i fjol efter två säsonger och gick då tillbaka till BS på grund av arbetssituationen. Nu är den löst på ett bättre sätt och han flyttar med sambon till Västerås.

Kruse gjorde klart godkända 19 mål i hopplösa bottenlaget Falun i elitserien trots att han spelade på mittfältet halva säsongen.

– Det kändes väldigt bra i många matcher även om vi förlorade. Och det är väl lite därför jag känner att det finns mer att utveckla för mig även om jag kommit lite till åren, säger 37-åringen.

Hur ser du på TB:s chanser i elitserien?– Oerhört spännande med de spelare de redan fått in. För mig står Tillberga för nytänk, klubben vågar tänka annorlunda även om det inte blir rätt alla gånger så tilltalar det mig. Mina två år i klubben har satt sig fast ordentligt.

Är du värvad som forward?

– Det tror jag. Men det får vi se. Bara för att jag gjort klart med pappren innebär det inte automatiskt att jag är med. Det går inte att gå ner och käka muffins, det är många yngre som är med och kampar om platserna.

Namnet Johan Kruse brukar innebära målgaranti?– Nja, det vågar jag nog inte säga något om så här tidigt. Men jag vet vad jag kan och hoppas så klart att det kommer att märkas på målskörden.

Kruse blir TB:s tredje nyförvärv, samtliga är över 35 år.

– Vi följer vår linje stenhårt att få in äldre spelare... Skämt å sido, vi ser inte till födelsebevis, vi ser till kompetens. För vår del handlar det om att hålla oss kvar i elitserien och på sikt etablera oss, inget annat, säger TB:s sportchef Tobias ”Zocke” Johnsson.

Kruse kommer inte tillbaka enbart på sina kvaliteter på planen.

– Vi vet att han passar in, han var väldigt omtyckt i gruppen förut så det är inte någon chansvärvning direkt, säger Johnsson.