Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johan vann världens största golftävling

36-årige Johan Malmqvist har vunnit världens största golftävling, Mercedes Benz Trophy. 65 000 golfare från hela världen gjorde upp om titeln.

Malmqvist gick vidare från en kvaltävling på Frösåkers GK, finalen spelades i Stuttgart i Tyskland.

Johan Malmqvist, som är personlig tränare och aktuell i Lattes träningssatsning, spelade för Team Nordic men det var i det individuella spelet han lyckades bäst. Inför den sista rundan låg Johan delad trea och under sista dagen avancerade han upp i ledning och vann tävlingen med ett slags marginal.

– Jag överpresterade tre dagar i rad, det ska inte gå egentligen, säger Johan.

Johan Malmqvist berättar att hans största styrka är den mentala biten av spelet. Förmågan att lägga dåliga slag bakom sig visade sig avgörande.

– Det var häftigt att få vara med och att det var så otroligt stort. Allting var fixat för oss spelare och det var fotografer som stod två meter ifrån en när man skulle slå, det var lite olustigt men det gick ju bra ändå, säger segraren.

Finalen spelades i spelformen poängbogey.