Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johan Widén (M): Rödgröna tar över Moderatförslag

Gammal skåpmat blir förnyelsebart

I april 2014 lämnade jag in ett förslag till landstingsfullmäktige, numera regionfullmäktige, om laddstolpar för elbilar. Jag ville att regionen skulle gå i täten när det gäller miljöarbetet.

Jag föreslog att det skulle finnas laddmöjligheter både för personal och besökare vid våra sjukhus där de kunde ladda elbilen och parkera gratis. Det svar jag först fick av de rödgröna var att " tänk om alla anställda skulle köpa elbilar och ladda på jobbet, det skulle bli "förödande" .

När motionen senare togs upp för beslut i fullmäktige ville inte de rödgröna bifalla förslaget med argumentet att laddstolpar redan var på gång. Men det enda som hände var att man tog fram laddstationer för regionens egen bilpool, inga laddstationer för personalens egna bilar eller för besökare på sjukhusen.

Nu, tre år senare, fattar regionstyrelsen beslut om att utvidga satsningen på elbilar och laddstolpar. Under oktober ska åtta laddplatser för personal och åtta platser för besökare vid Västerås sjukhus iordningställas.

Jag kan tycka att alla måste ta ansvar för miljön och de rödgröna borde kunna erkänna att även en idé som kommer från Moderaterna kan vara bra och bifalla förslaget. Det är lite magstarkt att hävda att något redan är på gång när det tar tre år att färdigställa det som i detta fall. Vi går mot en spännande valrörelse där vi lär få se fler förslag från Moderaterna och Alliansen bland de rödgrönas vallöften.

Johan Widén (M)

ledamot, regionfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel