Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johanna Möller får träffa sina barn – men inte ensam

Johanna Möller har fått tillstånd att träffa sina barn, enligt Aftonbladet.

Kriminalvården har godkänt Johanna Möllers ansökan om att träffa två av sina barn, skriver Aftonbladet, med förbehållet att tjänstemän från Socialtjänsten ska närvara under mötet.

Johanna Möller har varit häktad med restriktioner i över 13 månader, i stort sett utan kontakt med sin familj. Hon dömdes i tingsrätten till livstids fängelse för mord på sin pappa, mordförsök mot mamman och anstiftan till mordet på sin man. Hon har överklagat brottmålet till Svea hovrätt, som har planerat att inleda förhandlingarna den 7 november.

Via sin advokat, Amanda Hikes, har hon också begärt att Högsta domstolen ska ändra beslutet om restriktioner.

"Det är inte till ett barns bästa att avskärmas från sin förälder under så lång tid som har skett i det här målet", skrev advokaten till Högsta domstolen nyligen.

Johanna Möllers ansträngningar att få en lindring i de restriktioner åklagaren ålagt henne i häktet, gick om intet.

Högsta domstolen beviljade nämligen inget prövningstillstånd av hennes begäran. Alltså kvarstår Svea hovrätts beslut om fortsatta restriktioner.

Läs också: Dömda mördaren Johanna Möller vill få kontakt med sina anhöriga

Läs också: Mördades han för pengar? Nytt vittne kan stärka åklagarens version

Läs också: Johanna Möller döms till livstids fängelse – Rajabi ska utvisas