Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johanna Möller försökte muta ex-fånge – erbjöd 100 000 för falskt alibi

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Morddömda Johanna Möller erbjöd en tidigare dömd man pengar för att ljuga henne fri. Enligt Expressen ska Möller ha erbjudit 62-årige Billy Hellström 100.000 kronor som tack för ett påhittat alibi.

Annons

Billy Hellström har själv erfarenhet av att sitta i fängelse då han relativt nyligen har lyckats lämna ett liv med kriminalitet och drogmissbruk bakom sig. För två veckor sedan skrev han ett brev till Johanna Möller som för närvarande sitter i häkte i väntan på hovrättens dom som kommer på tisdag. Billy Hellström skrev sitt brev i sympati för Arbogakvinnan, men svaret han fick var oväntat, skriver expressen.se.

Läs även: 100 sidor e-bok om sommarstugemorden: "Ett helt unikt fall i svensk rättshistoria"

I brevsvaret erbjöd Johanna Möller 100.000 kronor i utbyte mot ett falskt alibi för den 3 augusti 2016 - kvällen då Mohammad Rajabi mördade Göran Möller med ett stort antal knivhugg i sommarstugan i Granliden utanför Arboga.

Läs även: Åklagaren: Möllers advokat har saltat räkningarna

Läs även: Johanna Möller hotade förhörsledarna – skulle få knäskålarna avslagna

”Om du hjälper mig ur fängelse hjälper jag dig med 100 000,” skrev Johanna Möller i brevet som Expressen har tagit del av. I brevet föreslår Johanna Möller att Billy Hellström ska vittna om att han träffade henne utanför Willys i Eskilstuna vid 22-tiden den aktuella kvällen för att sälja en pistol till henne.

– Jag satt inlåst den 3 augusti 2016 och jag har aldrig träffat denna kvinna i hela mitt liv. Det känns väldigt desperat det hon håller på med. Jag blev lite skrämd, säger Billy Hellström, som förutom pengarna erbjöds Arbogakvinnans eviga tacksamhet, enligt expressen.se.

I tingsrätten dömdes Johanna Möller till livstids fängelse för bland annat mord på sin pappa och mordförsök på sin mamma genom att ha lejt ex-pojkvännen Mohammad Rajabi. Hon dömdes även för anstiftan av mordet på Aki Paasila. Domen omfattade även en rad bedrägeribrott. Mohammad Rajbi dömdes för mord och mordförsök till 14 års fängelse och utvisning från Sverige.

Läs även: Sommarstugemorden: Detta har hänt