Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johanna Möller hotade förhörsledarna – skulle få knäskålarna avslagna

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Dubbelmordsmisstänkta Arbogakvinnan Johanna Möller åtalas även för att ha hotat två förhörsledare i samband med ett polisförhör om sommarstugemorden. Förhörsledarna skulle få knäskålarna avslagna.

Det olaga hotet, som är ett av flera nya brott som mordåtalade Johanna Möller kommer att ställas inför rätta för, skall ha inträffat den 16 februari i år i polishuset i Karlstad. I samband med ett videoförhör om sommarstugemorden skall Johanna Möller ha uttryckt sig hotfullt mot de två förhörsledarna och sagt: "Jag hoppas att sjukhuset har köpt in extra rullstolar för det är många som kommer att få sina knäskålar sönderslagna efter det här, alla som skadar mig råkar ut för någonting, alla som är elaka mot mig råkar ut för någonting".

LÄS OCKSÅ: Här är allt du behöver veta om sommarstugemorden

Förhörsledarna kände sig direkt hotade av den mordmisstänkta kvinnan, vars uttalande spelades in och som kommer att vara bevisning vid rättegången.

Johanna Möller själv säger i förhör om de misstänkta hotet att hon vet vilka polisförhör som åsyftas. "Jag vet vilket förhör det är, för då satt vi och pratade om, att de som har, eller det är flera personer som har råkat illa ut när de har betett sig illa mot mig. jag kan inte garantera deras säkerhet för nu kommer de åka på stryk.

Och då åkte de på stryk. Sen, efter det jag hade sagt det till polisen. Och då sa väl jag någonting såndärnt att ja, nu efter den här omgången, då lär det vara många som får sina knäskålar avslagna, för nu är det många som har betett sig mot mig. Och då sa den ene förhörsledaren till mig att "ska jag ta det här som ett hot? Då sade jag nej, det ska du absolut inte göra, det är inte ett hot, det är bara det att jag tycker det är olustigt att folk i min närhet har dött, att folk i min närhet har blivit nedslagda. Så jag tycker det här känns lite larvigt, för jag trodde vi rett ut det där".'

Möller uppger också i förhör om det misstänkta hotet att de personer som utsatt henne för övergrepp och på annat sätt skadat henne nu är döda.