Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johanna Möller i brev från cellen: "Ingen har varit intresserad av att ta fram friande bevis"

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Johanna Möller fortsätter att hävda sin oskuld från häktet. I ett brev till Aftonbladet hävdar hon: "Inget förutom Mohammads lögn pekar på mig".

Enligt Västmanlands tingsrätt, som fattat beslut i skuldfrågan efter rättegången gällande sommarstugemorden utanför Arboga, är Johanna Möller skyldig till mord på sin förre make Aki Paasila, mord på sin pappa Göran Möller och mordförsök på sin mamma.

Läs mer: Tingsrätten: Möller och Rajabi skyldiga till mord och mordförsök

I brevet till Aftonbladet konstaterar Johanna Möller, trots tingsrättens beslut att hon är skyldig, att hon "inte är särskilt orolig". Hon skriver: "Jag är oskyldig. Inget förutom Mohammads lögn pekar på mig, tvärtom".

Johanna Möller skriver i brevet att hon lämnat in ett intyg till tingsrätten, från en optiker, som ska visa att hon inte kan köra bil i mörkret. Därmed är det enligt Johanna Möller bevisat att hon inte kan ha kört bilen till sina föräldrars sommarstuga under mordnatten i augusti förra året.

”Ingen har varit intresserad av att ta fram friande bevis. Jag älskade min far oerhört mycket.”, skriver Möller i brevet till Aftonbladet.

Läs mer: De "otrevliga brev" som skickades från häktet – ett självmål av Johanna Möller

Hon går till hårt angrepp mot sin familj i brevet:

”Min mamma, syster och min äldsta dotter har brutalt huggit mig i ryggen, ljugit i rättegången.”

Hon ger också en extra känga till sin mamma, om att hennes barndom var svår:

”Jag känner mig som den lilla 3-åringen igen, som mamma frös ut i veckorna när min pappa var borta och jobbade.”

Läs mer: Johanna Möllers mamma tvingades gå under jorden utomlands – av rädsla för dottern

Möller förnekar också mordet på ex-maken Aki Paasila:

”Det finns inget som styrker att han bragts om livet. Min man drunknade, han blev inte nerslagen med ett basebollträ", skriver Johanna Möller i brevet och syftar på det hennes äldsta dotter berättat om uppmaningen från Johanna Möller om att dottern skulle vara med och slå ihjäl Aki Paaslia med ett basebollträ.

”Hur troligt är det att jag skulle be min då gravida dotter att hon och jag skulle slå ihjäl min man med ett basebollträ hemma i vårat hus? Jag blir mörkrädd.” skriver Johanna Möller i brevet.

Läs mer: Så spenderade Johanna Möller alla pengar

Under rättegången berättade Johanna Möllers syster om familjens slutsats kring händelserna, skriver Aftonbladet:

"Jag var lurad in i det sista. Jag älskade ju henne, hon var min syster. Hon har förmågan att i vissa perioder visa sig jätteskör, brutit ihop och gråtit för att i nästa stund visa sig stark. Mamma var den som först började inse att min syster är sjuk. Att hon ljugit väldigt mycket och manipulerat oss allihopa. Det har hon gjort under flera år."

Läs mer: Här finns alla artiklar om sommarstugemorden

Johanna Möller pekades ut av sin ex-pojkvän Mohammad Rajabi, som erkänt att han stack ihjäl Göran Möller med en kniv – Johanna Möller ska enligt Rajabi ha övertalat honom att utföra attacken på hennes föräldrar och också skjutsat honom till sommarstugan i Granliden vid Hjälmarens strand, där paret Möller låg och sov i sina sängar på övervåningen när de överfölls.

Johanna Möller nekade under hela rättegången, både till att ha mördat sin före detta make och till inblandningen i mordet på pappan och mordförsöket på mamman.

Tingsrätten ansåg dock kort efter rättegången att det fanns övertygande bevisning för att Johanna Möller är skyldig till morden. Hon sitter nu i häkte i väntan på att genomgå en rättspsykiatrisk undersökning som ska avgöra om hon är frisk i lagens mening och därmed kan dömas till fängelse.

Läs mer: Johanna Möller ska psykundersökas i toppmodern anläggning