Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johanna Möller lider inte av allvarlig psykisk störning – kan dömas till fängelse

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

På tisdagen presenterades resultatet av den stora rättspsykiatriska undersökningen som rätten beslutade att Johanna Möller skulle genomgå efter att hon befunnits skyldig till mord och mordförsök. Undersökningen visar att Johanna Möller inte lider av en allvarlig psykisk störning och kan därför dömas till fängelse.

TV: Sven-Erik Alhem, rättsexpert och tidigare överåklagare , om vad besked från Rättsmedicinalverket betyder.

Resultatet av den stora rättspsykiatriska undersökningen (RPU) som Johanna Möller genomgått presenterades på tisdagen.

Undersökningen visar att Johanna Möller inte lider av en allvarlig psykisk störning, och att hon inte heller gjorde det vid tiden för brotten hon befunnits skyldig till.

Inte heller Mohammad Rajabi, som av rätten befunnits skyldig till mordet på Göran Möller och mordförsöket mot Göran Möllers hustru, anses lida av en allvarlig psykisk störning.

Enligt beslutet från Rättsmedicinalverket finns det inte förutsättningar att överlämna varken Johnna Möller eller Mohammad Rajabi till rättspsykiatrisk vård. Johanna Möller och Mohammad Rajabi kan därför dömas till fängelse. Ny förhandling gällande de så kallade sommarstugemorden hålls på måndag den 7 augusti.

Läs också:

Nu ska Mohammad Rajabis ålder fastställas – ny lag gör kroppsundersökning möjlig

Live-tv: Johanna Möller är inte psykiskt sjuk – rättsexperten om vad straffet kan bli

Johanna Möller ska psykundersökas i toppmodern anläggning

[+] Psykiatriker om Johanna Möller: "Är utstuderat jävlig och cynisk"

[+] Johanna Möllers brev till tingsrätten: "Det finns inget som styrker brott"