Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johanna Möllers mamma tvingades gå under jorden utomlands – av rädsla för dottern

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Under tiden Johanna Möller suttit häktad, misstänkt för mordet på sin pappa och mordförsöket på mamman, har polisen låtit mamman leva i skyddat boende – en stor del av tiden utomlands.

Polisen har enligt tidningen Expressen uppfattat att det finns en stark hotbild kring mamman, riktad från Johanna Möller och hennes nätverk utanför häktet. Polisen har inte velat riskera att mamman på något sätt skulle komma till skada i väntan på en lagakraftvunnen dom.

Susanna Cleve, advokat till mamman och hennes andra dotter – Johanna Möllers syster – berättar för Expressen:

– Det har funnits en mycket allvarlig hotbild från 42-åringen och hennes nätverk. Sedan augusti förra året har mina klienter behövt leva på flykt med polisbeskydd.

Till en början flyttades mamman och dottern flyttades tidigare runt mellan skyddade boenden i Sverige.

– Men polisen bedömde att de inte länge kunde garantera deras säkerhet i Sverige och då placerades de utomlands. De har under hela den här tiden levt med ovissheten om de någonsin kommer kunna återvända till Sverige, säger Susanna Cleve till Expressen.

Läs också: Mammans utbrott i rätten: "Säg förlåt!"

Läs också: Så menar Johanna Möller att mordet gått till

Både mamman och dottern har suttit med under den långa rättegången, då Johanna Möller dels varit åtalad för mordet på sin make, dels för mordet på pappan och mordförsöket på mamman – ett dåd som Johanna Möllers tidigare pojkvän Mohammad Rajabi erkänt.

Susanna Cleve berättar att det varit mycket jobbigt – men nödvändigt – för mamman och dottern/systern att delta under rättegången mot Johanna Möller.

– Det har varit en viktig del i den process de genomgår att sitta med och berätta och att se henne och hennes medåtalade, säger Susanna Cleve.

TV: Så förklarar åklagaren Johanna Möllers inblandning i mordet på sin pappa

Mamman fick, liksom sin avlidne make Göran, ta emot ett stort antal knivhugg. Troligen kommer mamman aldrig att bli fysiskt återställd.

– Hon har en ansiktsförlamning som ger henne svårigheter med talet och med att äta, säger Susanna Cleve.

– Det här handlar om ett livslångt lidande för dem båda. Det är ett obeskrivligt trauma som de genomgår sedan augusti förra året. Deras liv har fullständigt raserats och deras släkt befinner sig i en allvarlig kris efter det här, säger Susanna Cleve till Expressen.

Läs också: Mohammad Rajabi berättar om mordnatten och motivet till brotten