Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johansson: "För ineffektiva"

Målskytt för VIK i fredags – och för VSK i derbyt.
Men Axel Johansson lyckades inte rädda Grönvitt mot Syrianska.
- Vi är ineffektiva, säger han.

Annons

Axel Johansson lånades ut till samarbetsklubben VIK – och gjorde mål direkt i 5-0-segern mot Köping.

När VSK jagade reducering i derbyt mot Syrianska byttes anfallaren in.

Och nätade direkt igen.

- Personligen är det klart att jag är nöjd med att jag kommer in och presterar vissa saker. Men det är svårt att komma in. Jag ska komma in och göra någon förändring och då blir det direkt 2-0 till dem, säger han.

Johansson fick ett inspel från Stefan Bärlin.

Och säger så här om målet:

- Jag fick ju ner bollen. ”Luci” springer och skriker som vanligt och jag tänkte spela, men han försvann ut. Jag vet inte om försvararen backade ifrån så att jag kunde vända runt. Jag var inne i straffområdet så jag försökte skjuta. För en gång skull fick jag ett skott som inte gick mitt på målvakten.

Vad säger du om matchen?

- De får matchen dit de vill. De ser till att tempot sjunker ner och vi får skylla oss själva. Vi är ineffektiva. Vi har allt av spelet fram till det att de gör mål.

- Vi fick lite luft efter det att vi gjorde 1-2. Vi försökte att trycka på.

Skulle ni ha gjort något annorlunda när ni forcerade?

- Det är svårt. De ligger ganska långt ner. När de vinner bollen är vi sårbara och de kan hålla i den. Vi har inte så mycket spelare hem och får jobba hårt för att få tillbaka den. Jag vet inte vad vi skulle ha gjort. Det tog ibland lite lång tid innan vi fick in bollen. Det blev mycket sidled innan vi kom till inlägg. Då blev vi stillastående i straffområdet och då är det svårt att göra mål.

Vad betyder det här?

- Vi är sämst tvåa inför nästa omgång och det finns alla möjligheter att komma igen. Spelmässigt gör vi en hyfsad match, men vi är för ineffektiva. Det är klart att man alltid vill vinna ett derby.