Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonas hittade märklig svamp i brandskogen

Deltidsbrandmannen och tidigare Salabon Jonas Norrmén hittade en märklig svamp när han nyligen vandrande i skogsbrandsområdet vid Öjesjön. "Jag har aldrig sett något liknande", säger Jonas som nu vill veta vad det är för typ av svamp.

Jonas Norrmén, som bor i Kolbäck men som är uppvuxen i Sala, var en av många brandmän som deltog i släckningsarbetet av den stora skogsbranden 2014. Med katastrofen i minnet tog han och hans vän Tobbe Jonsson i söndags därför en rejäl promenad i naturreservatet Hälleskogsbrännan för att för första gången se hur fint naturen och djurlivet återhämtat sig efter branden. Det var också då han gjorde en märklig upptäckt.

Läs också: Tre år sedan den stora skogsbranden – så här ser det ut nu

Läs också: Tre år efter brandkatastrofen: Jag överlevde branden och Robban dog

– På ett träd vid Öjesjön växte en annorlunda svamp stor som en tennisboll. Jag har aldrig sett en sådan svamp tidigare. Det växte flera andra svampar på trädet också men just den här var så stor och så speciell, säger Jonas Norrmén som gläds åt hur fint det blivit i naturreservatet.

Han undrar nu om någon av läsare vet vad det är för svamp?