Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonas Westerholm (FP): S-styret har tappat fotfästet

I år är det 90 år sedan Socialdemokraterna tog över makten i Surahammar och de har behållit den sedan dess. Demokratin beskrivs ofta som det bästa styrelsesättet eftersom återkommande maktskiften gynnar utvecklandet avidéer, förhindrar korruption och ger en bättre kontroll av makten. Situationen blir en annan när ett och samma parti har styrt i 90 år.

För ett par veckor sedan publicerade tidningen Fokus sin årliga ranking av var i landet det är bäst att bo. Surahammars kommun placerade sig på plats 285 av 290. Nyligen presenterades en annan undersökning i Dagens Samhälle som visade att Surahammar är Sveriges fattigaste kommun. Detta är djupt oroande och visar att det socialdemokratiska styret för länge sedan har tappat fotfästet.

Vi som bor i kommunen vet att allt inte är svart. Här finns alla möjligheter att skapa sig ett gott liv med kvalitet. Som småbarns-förälder kan jag inte tänka mig någon bättre plats för mina barn att växa upp på.

Men kommunen och det politiska livet måste vitaliseras. Låt oss hoppas att den snart hundraåriga epoken av socialdemokratiskt styre tar slut vid nästa allmänna val och att Surahammar, Ramnäs och Virsbo går en ljusare framtid till mötes.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel