Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jourjobb ska ge mer klirr

Socialnämndens ordförande och vice ordförande har delat på nämndens jourtjänstgöring i Hallstahammar under många år utan att få något extra betalt för det. Efter årsskiftet blir det ändring på den saken.

Då får ledamöterna i scoacilanämndens styrelse ungefär samma ersätning som andra jourhavande i kommunen, som brandkår, snö-röjning och annan utryckning – 1600 kronor i veckan.

– Tidigare var det bara socialnämndens ordförande och vice ordförande som delade på uppdraget. Nu kan även de andra ledamöterna hoppa in vid semestrar och sjukdom, säger Anna Maria Romlid (V), ledamot i kommunstyrelsen som fattat beslutet.

Jourtjänstgöring innebär att man inte får lämna kommunen och att man inte får inmundiga alkohol. Jouren gäller dygnet runt.

Kommunstyrelsen har också beslutat att samtliga förtroendevaldas arvoden ska ses över. En arbetsgrupp har utsetts med ledamöter från majoritet och opposition.

– Arvodena har inte höjts på flera år. Jag tror att det är 400 kronor man får, säger Anna Maria Romlid som själv ingår i arbetsgruppen.

Charlotte

Unander-Scharin