Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jubilerande hästtävlingar i Strömsholm får ett femte mästerskap

Inte nog med att hästtävlingarna firar 100 år. Strömsholmsdagarna blir också arrangör av ytterligare ett mästerskap: i fälttävlan för ponnier.

Hästtävlingarna i Slottsparken har en lång historia. Den 6-10 juni 2018 firar tävlingarna 100 år. Nu står det klart att Strömsholmdagarna – som tävlingarna numera heter – blir arrangör av ett femte svenskt mästerskap 2018.

– Det blir en stor inspiration för ponnyryttarna att få tävla på Strömsholm och samtidigt se sina förebilder rida de andra klasserna, säger Lena Bredberg, förbundskapten för ponny, fälttävlan.

– Det är roligt och anrikt att få vara på Strömsholm, speciellt i samband med jubileet, vi hoppas att ännu fler blir intresserade av sporten, säger Margareta Rödén, ordförande i Svenska Ridsportförbundets Fälttävlanskommité.

Sedan tidigare är det klart att fyra andra mästerskap ska avgöras under Strömsholmsdagarna: SM i fättävlan för juniorer, unga ryttare och seniorer, dressyr för juniorer, unga ryttare, U25 och seniorer, lag-SM i hoppning för ponny med final i Folksam Ponnyallsvenska och semifinal i Folksam Ellitallsvenska för häst och SM i hovslageri.