Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julvärden Sanna Nielsen: "Allt kan ju hända"

Artikel 41 av 44
Julen 2016
Visa alla artiklar

Sanna Nielsen har pluggat manus och valt ut sina favoritsånger. Nu är hon redo att fira jul med hela svenska folket i SVT.

– Jag längtar efter att få sitta och hälsa alla välkomna, säger årets julvärd.

De senaste dagarna har Sanna Nielsen kämpat med en oläglig förkylning. Under veckan har hon därför tagit det lugnt men hon tror inte att sjukdomen kommer att påverka henne under sändningen.

– Jag känner som tur är min röst väldigt väl vid det här laget och tar inte det så allvarligt. Det gäller bara att vila och sedan kommer adrenalinet i gång och då är det bara att köra, säger hon.

Sanna Nielsen ser julvärdskapet som en "stor ära" och längtar tills det är dags. Hon hoppas att hon ska kunna skänka trygghet till tittarna.

– Jag vill försöka ge dem en varm och lugn jul med mycket kärlek och samtidigt berätta lite om min personliga jul.

Samtidigt är det direktsändning och hon påpekar att "allt kan ju hända".

– Jag kanske tappar bort vad jag ska säga, eller tappar bort mig i min sång, men jag brukar tänka att det inte är så farligt. Det kanske är lite pinsamt just där och då, men det är inte hela världen.

Har du tränat på att tända ljus?

– Nej, jag har inte vågat det. Jag är ju i ärlighetens namn inte den bästa på att hantera ljus så vi får se hur det går med det. Om jag inte lyckas tända det så blir ju det något vi kan skratta åt och det är helt okej för min del.

Däremot har Sanna Nielsen fiskat efter tips från tidigare julvärdar.

– Jag har pratat lite med Sarah Dawn Finer. Hon tipsade mig om att ta med spel så vi kan spela lite när filmerna går i gång. Så det kommer vi nog att göra, lite Yatzy kanske.

Trots julvärdskapet kommer Sanna Nielsen också att hinna med en del eget firande i helgen.

–Jag kommer att fira i lugn och ro med min sambo. En middag med hans familj under julhelgen och sedan är det bara vi två igen. Och så face time-samtal med familjen i mellandagarna och på julafton under alla program. Det blir en fin jul och precis som jag önskar i år.

JULVÄRDAR I SVT

1959–1971:Bengt Feldreich

1972–2002: Arne Weise (utom 1979, 1988, 1989 och 1990)

2003: Lotta Bromé

2004: Ernst Kirchsteiger

2005: Blossom Tainton

2006: Ingvar Oldsberg

2007: Anne Lundberg

2008: Lasse Kronér

2009: Lisbeth Åkerman

2010: André Pops

2011: Kalle Moraeus

2012: Sarah Dawn Finer

2013: Petra Mede

2014: Henrik Dorsin

2015: Gina Dirawi

2016: Sanna Nielsen