Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Justitieministern efter skottdådet: "Ett avskyvärt angrepp"

 
Skottlossningen mot polismannen och hans familj
Visa alla artiklar

Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) säger att alla tillgångliga resurser måste sättas in i jakten efter gärningsmännen bakom beskjutningen av ett polisbefäls villa natten mot lördagen. "De skyldiga ska spåras upp och gripas", säger ministern.

Polisen håller presskonferens om mordförsöket – vi sänder live

– Detta är ett avskyvärt angrepp på rättsväsendet. Den utsatta familjen måste nu få det stöd som de behöver, och alla tillgängliga resurser måste sättas in för att spåra upp och gripa gärningsmannen, säger Morgan Johansson i ett brev till Sveriges Radio.

Justitieministern fortsätter:

– Att bekämpa den systemhotande organiserade brottsligheten är den viktigaste kriminalpolitiska uppgiften nu, och för att klara det måste polisen få ökade resurser och bättre verktyg. Vi genomför därför nu en stor satsning på polisen, vi skärper straffen för grovt vapenbrott och vi kommer att kraftigt skärpa straffen för angrepp på blåljuspersonal.

Läs mer:

Skottlossning i natt mot polismans villa

Skotten gick rakt genom polisens hus

Götblad om attentatet mot polisbostaden: "Detta är helt oacceptabelt"

Haddad: "Attack mot polis visar allt större hänsynslöshet hos de kriminella"

Rikspolischefen är på väg till Västerås efter beskjutningen

För våra Plus-kunder:

Skottlossningen på Hagaberg riktad mot polisbefäl – grannar chockade: "Man finner inte ord"