Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kameran var trasig

Taxichauffören Taher Bukani, som blev rånad i augusti, börjar att återhämta efter sen svåra misshandeln. Men nu har han fått ett sorgligt besked: Övervakningskameran i taxibilen var trasig.

Polisen får arbeta med andra spår

.

– Jag vet definitivt att kameran inte fungerade. Jag har pratat med många, inklusive min åkare. Det är stor skandal. Kamerorna borde kontrolleras oftare, inte bara en gång om året, Åkaren betalar ju 4 000 kronor i månaden för tjänsten, säger Taher Bukani med en suck.

Han berättar att han fortfarande har ont efter det råa överfallet.

– Jag har återhämtat mig en del, men jag har ont i nacken och axlarna. Jag kan inte heller se med skärpa med vänstra ögat, och kan inte läsa texter. Men de säger att det kan bli bättre om fyra eller åtta veckor.

Det kunde ha varit värre. Taher Bukani var ytterst nära att bli förlamad.

– En läkare sa att magnetröntgenbilden visade att något hade blivit skadat. Först efter 36 timmar var de säkra på att jag inte skulle bli förlamad.

Ska du gå tillbaka till taxiarbetet?– Det är ju ett arbete, och det är inte lätt att få ett arbete i Sverige i dag. Men det är ju tråkigt med överfallen. Numer måste man vara något av psykolog, och titta på vilka man kan ta in i bilen. Då är det bra om man vet att kameran fungerar. Även mindre bolag börjar nu att ha kameror.

Om taxichauffören Taher Bukani är öppenhjärtig så är Carin Quintino, polisen som leder polisens arbete med fallet, det motsatta:

– Det där med kameran vill jag varken bekräfta eller förneka. Det finns väl andra möjligheter också, men i nuläget vill jag inte gå in på dem. Jag vill att förundersökningen ska fortgå utan att det kommer ut en massa uppgifter om vad vi gör.

Detta har hänt

Klockan 4.40, söndagen den 21 augusti,

fick Taher Bukani en körning till Önsta Gryta. Passagerarna var två unga män.

Under färden ändrade de sig och ville bli avsläppta på en annan plats. Väl framme ville de smita från betalning. Bukani försökte hindra dem, men blev då svårt misshandlad. Våldet fortgick troligen även efter att han hade förlorat medvetandet.