Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kämpar för volleybollplanerna

Västerås stad vill ta bort beachvolleyplanerna på Lögarängen och om två år bygga två nya banor en bit bort från den nuvarande platsen. Beachvolleyspelarna är inte nöjd med den nya platsen och mycket besvikna att antalet banor halveras.

– Vi som brukar vara på Löga under sommaren vet att man kan få vänta i flera timmar att få spela nu när det finns fyra banor, hur blir det inde då med två banor? Säger Stig Flöijer som startade banorna sommaren 2005.

Dagens banor är ordnade på ideellt arbete av Kolbäck Västerås Volleybollklubb. Även om Västerås stad låter banorna vara kvar över sommaren hotar klubben att flytta sanden till Kolbäck. Sargen runt banan är redan flyttad.

Hans Näslund från Tekniska nämndens stab i Västerås:

– Det är inte, och har aldrig varit, tänkt att minska antalet beachvolleybollplaner nere på Lögarängen. I gestaltningsprogrammet från 2008 redovisas fem beachvolleybollplaner nere på Lögarängsområdet. Två på östra delen av stora gräsplanen och tre väster om badet på ny parkmark tillsammans med möjlighet till ett nytt café. Hur det slutligt ska bli är inte bestämt, men det är inte aktuellt med flytt förrän tidigast om två år och självklart ska inga beachvolleybollplaner behöva plockas bort innan nya är på plats, säger han.