Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kämpaseger för Grönvitt

Det blev en strid på kniven när VSK tog sig an Gais borta. – Det var svettigt ända till slutet, säger VSK-tränaren Andreas Westman.

För många lag är Gais borta rena rama skräcken. En annorlunda något mindre plan och ett lag lett av storspelaren Magnus Muhrén.

Det var inte annorlunda för Grönvita VSK i tisdagskvällens möte.

– Matchen stod och vägde ända in mot slutminuterna och det var inte en lugn stund, säger Andreas Westman efter matchen.

VSK:s Pekka Rintala satte första bollen efter 34 minuters spel. Kvarten senare kvitterade Gais till 1–1 på straff genom Eric Claesson. Något som skulle visa sig bli lite av en trend under matchen då Gais kvitterade så fort VSK greppat ledningen.

Lagen följdes åt och efter 80 minuters spel stod det 3–3.

– Vi visste på förhand att det skulle bli tajt och oerhört tufft, kommenterar Westman.

Men VSK ökade tempot och tog ledningen när Patrik Sjöström dundrade in 3–4 på hörna.

Då började Gais att tappa fattningen.

– De blev rätt frustrerade och tjuriga mot slutet och började tjaffsa med domaren så de åkte på ett par tiominutare, säger Andreas Westman om slutskedets dubbla utvisningar i Gais-lägret.

VSK var inte sena att ta tillvara på tillfället och dödade matchen i 90:e minuten när Jonas Nilsson nätade för andra gången.

– Det här segern betyder jättemycket och det var en riktigt bra match. Vi var för tunga för dem mot slutet och segern var en frukt av hårt arbete, säger Westman om 3–5 segern på bortaplan.

Janne Rintala spelade större delen av matchen.

– Han vilade lite i slutet då att fick känningar i sin fot, säger Westman.