Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kamphundar förstör träd

En stor lönn i hundgården på Råby har använts av kamphundsägare för att trimma sina hundar. Lönnens bark är avskalat omkring tre meter upp på stammen.

Det säger en kvinna som vill vara anonym.

Kvinnan och flera andra omkringboende har sett hur ägarna hetsat hundarna att kasta sig mot träden, både den stora lönnen och tre–fyra mindre träd, och bita sig fast i barken.

– Jag såg en hund hänga i barken ett par meter upp. Det är tråkigt, det här trädet kommer säkert att dö, säger kvinnan.

När kamphundar finns i hundgården vågar varken hon eller en väninna, som dyker upp med sin hund och barnvagn under fotograferingen, sig in med sina hundar i lekgården.

– Min femåriga schäfer tycker inte om pitbull-hundar, så därför håller vi oss utanför stängslet när en sådan finns där.

Annars är hon och tre–fyra andra hundägare glada över den fina, kuperade rastgården med många träd. Här kan hundarna leka fritt.

–Det är tråkigt att några få hundägare ska få förstöra. Jag tror inte att dessa hundar är aggresiva från början, utan det är ägarna som hetsar dem till att bli det. Jag brukar möta en äldre farbror som kommer joggande med en lös, jättego och lydig pitbull. Normalt skaffar man hund för sällskap, inte för att träna upp dem till att bli kamphundar, säger kvinnan.

Åsa Andersson på Riks-byggen i området har sett det avskalade trädet, men inte anat att det varit kamp-hundar i farten.

– Men när du nu säger det, så ska jag se till att informationen kommer fram till styrelsen.