Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kan bli landets bästa fotbollsgymnasium

De har producerat spelare till Benfica och svensk elitfotboll. Och framgångarna är ingen tillfällighet.
Widénska gymnasiet är framme vid SM-final på både kill- och tjejsidan.

- Det är en väldigt bra träningsmiljö, säger tränaren och läraren Martin Gustafsson om framgångarna.

Killaget vann sin semifinal mot Borgarskolan, Gävle, i går med 3-2 efter att ha vänt ett 1-2-underläge.

- Det var riktigt rättvist. Vi var betydligt bättre, säger Gustafsson.

När VLT frågar Gustafsson om killsidan är den bästa generationen någonsin säger han:

- Vi hade ett grymt lag i årskullarna 93-95 (nuvarande årskullar är 95-97) också. Men det här är nog ett bättre lag. Där hade vi starka och bra spelare.

I generationen 93-95 fanns Andreas Östling (Örgryte), Victor Lindelöf (Benfica), Linus Sjöberg (Östersund), för att nämna några.

De som nått längst i nuvarande elever är Diego Montiel (BP-junior som tränar med A-laget i allsvenskan) och Joakim Häll (tongivande spelare i VSK:s A-lag).

- "Jocke" har inte varit med så mycket. Han har lite problem med sina knän, säger Gustafsson som hoppas på att få med honom till finalen.

Även tjejerna mötte Borgarskolan. Widénska hade det jobbigt under matchens inledande 20 minuter där gästerna tog ledningen.

Matchbilden svängde dock ordentligt efter halvtidsvilan och Widénska tog över mer och mer. Olivia Puhls, Forsby FF, satte kvitteringsmålet ett par minuter in på den andra halvleken och sedan var det inget snack.

BK30:s landslagsmeriterade mittfältare Nasrin Rashidi Nik drog in 2-1 och sedan kunde Emelie Airaksinen (också BK30) definitivt avgöra matchen, förarbetad av Elin Christensson (Gideonsberg).

För både kill- och tjejlaget väntar nu Elof Lindälvskolan från Kungsbacka i finalspelet - om att bli Sveriges bästa fotbollsgymnasium.