Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kan kosta 50 miljoner

Ombyggnaden av ­Kantzowska beräknas kosta mellan 20 och 50 miljoner kronor, enligt gymnasiechefen Lars Jonsson som för en dialog med tekniska kontoret och arkitekten.

Folkpartisten Anna Lundberg ruskar på huvudet när hon får höra talas om priset.

– Det är helt vansinnigt. Det är fantasisummor. Det är orealistiskt.

– Kommunen har inte de pengarna och vi har redan passerat vår låneram som vi beslutat om. Ska vi bygga om Kantzowska för de här pengarna så innebär det att något annat måste prioriteras bort. Och jag lägger hellre pengarna på förskolan eller ett nytt äldreboende än på gymnasieskolan.

Moderaten Göran Lindén anar slutet för Kantzowska.

– Sossarna kommer att inse att det är för dyrt. Jag tror och förväntar mig en total nedläggning av Kantzowska, säger Göran Lindén,

Kommunalrådet Catarina Pettersson (S) uttrycker sig enkelt om möjlighetena för en ombyggnad av Kantzowska.

– Söker eleverna till Kantzowska så blir det ombyggnad. Om ombyggnaden går på 20 miljoner kronor eller däromkring så klarar vi oss bra om det går mellan 15-20 elever i varje klass.

– Vi lånar pengarna och hyreskostnaden ska täckas av skolpengen som vi får för varje elev. Det är alltså viktigt att vi inte bygger om för mer än att elevpengen täcker driftskostnaderna.

I februari kommmer politikerna att ta ställning till ombyggnadsförslaget. Går det igenom kan nya Kantzowska stå klar redan i slutet av det här året.