Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kändis vs lågbudget – CHIPS

För salta, för smaklösa, bleka, brända, krispiga och för mjuka. Chips kan ha många olika former, smaker och skepnader. Det är dags att en gång för alla testa vilka som håller måttet och hamnar på fredagsmysbordet och vilka som skamligt får stanna i skafferiet.

Sourcream and onion är Sveriges mest älskade chipssmak och i stort sätt alla chipsproducenter har gjort sin egen variant av de gräddfil- och löksmakande

potatisarna.

Vi lät våra fyra testare känna, lukta och smaka på fem olika sorter, från Coop, och

utan att de visste vilken skål som tillhörde vilket märke fick de ge sina åsikter.

Det visade sig att det var oväntat stora skillnader mellan märkerna, trots att alla

fem lovar samma smak. Medan budgetmärkena Coop och Xtra både var bleka och smaklösa var naturchipsen från Änglamark riktigt beroendeframkallande.

Men den största chocken fick ändå några i panelen när det visade sig att ”de vidrigaste chipsen de någonsin ätit” faktiskt var deras egen favorit, stormärket Estrella. Så ja, märket spelar roll och nej, lyx kickar inte alltid budgets ass.

Xtra – Sämst. Luktar gott men är smaklösa. De känns fuktiga och mjuka, som om de stått ute. Bleka, okryddade, konstgjorda och smakar i princip bara ren olja.

44,75 kr/kg.

Estrella – Smakar gammalt. Gruppens åsikter skiljer sig mycket, några tyckte att de var goda medan andra tyckte att de var ”skitäckliga”, att de smakar för mycket lök och ingen syra alls, med eftersmak av gammalt smör.

79,90 kr/kg.

Coop – Krispigast. Ser bleka och smaklösa ut, men är

i alla fall krispigast i testet. Smakar bara salt, är det verkligen sourcream and onion chips? 56,50 kr/kg.

Änglamark – Annorlunda men goda. Ser ut som om man försökt göra chips hemma men misslyckats. Smakar inte sourcream men är väldigt goda ändå. Extremt krispiga, ska man festa loss på en påse sådana här får man sår i munnen! 130,86 kr/kg.

OLW – Bäst i test! Både smakar och ser utan tvekan godast ut. De här är i en särklass för sig; stark smak, krispiga och syrligt sura precis som Sourcream ska vara, en klockren femma! 66,50 kr/kg.