Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kändisar kryddar mångfaldsmässa – lokala verksamheter i Sala visas upp

Mästerkocken Amir Kheirmand, landshövdingen Minoo Akhtarzand och Idoltvåan Amanda Winberg är några av dem som kommer till mångfaldsmässan ”Tillsammans för Sala” i Lärkhallen på lördag.

Arrangerande Sala kommun vill med mässan ”Tillsammans för Sala” skapa en inspirerande mötesplats för både barn och vuxna.

Föreningar och ideella organisationer i Sala får informera och visa upp sina verksamheter. Besökarna kan under dagen prova på olika aktiviteter och de bjuds dessutom på underhållning och föreläsningar.

Västmanlands landshövding Minoo Akhtarzand kommer att inviga mässan. I samband med invigningen sjunger och spelar Mångfaldskören och Världsorkestern.

Kortfilmen Amici kommer att premiärvisas på mässan. I filmen har nyanlända i Sala och etablerade Salabor intervjuats om olika aspekter av vänskap.

Årets mästerkock 2014, Amir Kheirmand, kommer under lördagen att coacha fyra fyrmannalag som ska laga mat ur kokboken ”Med hjärtat i Sala” i en cookalong.

Duon ”Vattenmannen och Speed”, känd från bland annat Utbildningsradion med sin tv-serie, kommer till Lärkhallen för att bjuda på en interaktiv show för både barn och vuxna.

Fjolårets Idolfinalist, Amanda Winberg, gör ett scenuppträdande klockan 16.